Установка гідравліки: докладна інструкція самостійного монтажу валу відбору потужності

1. Насамперед знадобиться місце фіксації коробки відбору потужності (КОМ), розташоване на коробці передач (КПП).

2. Перед тим, як розпочати зняття кришки на ділянці фіксації КОМ, потрібно злити масло з КПП в окрему чисту ємність. Потім, приступаємо до монтажу валу відбору потужності (ВВМ) з фіксацією валу КОМ. Іноді наголошують на ситуації, коли між цими деталями встановлюють спеціальну перехідну плиту відповідної форми.

3. Після цього приступаємо до монтажу гідравлічного насоса (важливо підібрати насос певної потужності, напрямки обертання). Потрібно пам’ятати, що при прямій КОМ насос буде лівим, а якщо КОМ направлена ​​убік – насос буде правим. Представлений важливий вузол гідравлічної системи потрібно фіксувати на шпильки відповідної довжини, а потім зафіксувати гайками. Всі насоси шестеренного типу (НШ) відрізняються наявністю трьох отворів: стандартний вхід/вихід, а також вихід, заглушений гайкою IN&OUT. Застосування двох виходів пояснюється можливістю швидкого виведення шланга з високим тиском.

4. Вкручуємо штуцер високого тиску в насос на виході (OUT). Далі, приєднуємо до штуцера шланг, діючи за стандартною схемою: знову встановлюємо штуцер, потім муфту «мама/мама», зворотний клапан і гідророзподільник для бака. Усі баки обов’язково укомплектовані плитою, що має кілька отворів наскрізного типу та ділянок для встановлення розподільника. При цьому градус розвороту розподільника не впливає якість монтажу.

5. У разі необхідності додатково можна використовувати кільце ущільнювача, яке фіксується між баком і розподільником. Наступний крок – вкручуємо штуцер на виході розподільника (S), закріплюючи рукав високого тиску (РВД). Саме за допомогою рукава відбувається підключення причепа за рахунок муфти швидкознімного типу.

6. Відбувається монтаж бака із наступною фіксацією розподільника.

7. Потрібно монтувати аварійний кран низького тиску разом із додатковою гайкою. Малостійкий шланг низького тиску потрібно підвести до насоса, скориставшись прямим фітингом. Насос важливо з’єднати з гайкою кутовим фітингом. Далі, відбувається процедура фіксації шланга та його кріплення за допомогою набору хомутів.

8. Пульт, який відповідає за керування всією робочою системою, повинен перебувати в кабіні транспорту. У пульт потрібно виконати підключення повітряної трубки, а інший кінець приєднати до повітряної автомобільної системи за рахунок трійника. В результаті від зафіксованого пульта отримуємо одразу три трубки управління КПП, гідравлічним розподільником.

9. Перевірку роботи всієї системи потрібно здійснювати лише після затоки олії. За наявності занадто низького тиску рекомендується замінити місцями повітряні трубки в конструкції розподільника.

10. Якщо було помічено нехарактерний шум, сторонні звуки в КОМ, тоді слід додатково скористатися паронітової прокладкою для більшого ущільнення.

Важливі моменти у процесі монтажу гідравліки
Установка гидравлики: подробная инструкция самостоятельного монтажа вала отбора мощности
• У процесі правильної установки розподільника потрібно виключити заглушку вихідного отвору з розподільника у бак системи.

• Вихід у насос повинен бути забезпечений лише через зворотний клапан, завдання якого полягає у надійному захисті насоса від можливих різких ривків з боку гідравлічного циліндра. Також, вихід має бути у пропускного клапана - це дозволить уникнути занадто високого тиску олії в баку, за винятком можливого розриву системи в процесі інтенсивної експлуатації.

• Не менш відповідальним моментом вважається і фіксація РВС із розподільником. Інакше часто трапляються ситуації, коли відбувається поломка всього обладнання. У 95% такі наслідки спричиняють розрив корпусної частини використовуваного насоса, у 4% – це призводить до розлому корпусу, а рідше – до розриву РВД або всіх з’єднань.

Крім того, не варто також ігнорувати необхідність проводити регулярну заміну олії: для продовження термінів експлуатації всієї системи потрібно міняти олію хоча б 1 раз на рік.

На сьогоднішній день можливий процес встановлення гідравліки на наступні автомобілі:



Додатково компанія Hydraservice пропонує високоякісну гідравліку на маніпулятори.